Кабмін перейменував чотири райони

Читать на русском
Перейменуванню підлягають Артемівська, Червоноармійська, Тельманівська районні державні адміністрації Донецької області, а також Щорська РДА Чернігівської області.

У 2016 році в рамках декомунізації чотири районні центри отримали нові назви. Тепер дійшла черга й до назв самих районів.

Про це повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, передає «Слово і Діло».

Страхи декомунізації: чи вдалося українцям остаточно позбутися радянського минулого?«Ленінопад», перейменування населених пунктів та вулиць – однозначно потрібний процес «розлучення» України із старим радянським ідеологічним минулим. Втім, чи усвідомили українці справжню сутність процесу декомунізації та його місію?

«Відповідно до закону про декомунізацію, уряд затвердив перейменування окремих населених пунктів і районів, зокрема в Донецькій і Чернігівській областях», – йдеться в повідомленні.

Перейменуванню підлягають Артемівська (нова назва – Бахмутська), Червоноармійська (Покровська), Тельманівська (Бойківська) районні державні адміністрації Донецької області, а також Щорська (Сновська) РДА Чернігівської області.

Всі ці міста були перейменовані в 2016 році в рамках декомунізації. При цьому 23 вересня 2015 року жителі тоді Артемівська на референдумі проголосували за повернення місту його колишньої назви – Бахмут.

Варто зазначити, що Бойківське розташоване на окупованій території.

Раніше повідомлялося, що на засіданні Комісії з питань найменувань Київської міської державної адміністрації 20 вересня підтримали перейменування низки столичних вулиць та об'єктів.

Нагадаємо, що за три роки в Україні в рамках декомунізації були перейменовані 32 міста та прибрані понад 1300 пам'ятників Леніну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: