Одеський суд визнав незаконним рішення міськради про скасування декомунізації

Читать на русском

Приморський райсуд Одеси визнав незаконним рішення міської ради про повернення старих назв декомунізованим вулицям і провулкам міста.
фото: trassae95.com

Приморський райсуд Одеси визнав незаконним рішення міської ради про повернення старих назв декомунізованим вулицям і провулкам міста.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку громадської організації «Вільні люди» в Facebook.

«Приморський районний суд Одеси скасував прийняте 26 квітня рішення Одеської міської ради про перейменування раніше декомунізованій вулиць і провулків, частини яких збиралися повернути старі назви», – розповіли в організації.

У повідомленні зазначено, що «Вільні люди» та Самооборона Майдану Одеси 28 квітня подали позовну заяву про скасування рішення міськради.

У своїй заяві вони послалися на невідповідність рішення вимогам закону про декомунізацію і порушення, допущені міськими депутатами під час представлення рішення і голосування.

Нагадаємо, СБУ висунула меру Одеси Геннадію Труханову вимогу скасувати рішення міської ради про заборону декомунізації вулиць міста.

Раніше Одеська міськрада повернула старі назви вулицям, які в травні 2016 року перейменував екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі відповідно до закону про декомунізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: