До гасіння пожежі в Калинівці залучили літаки МНС

Читать на русском
У Калинівці працюють літаки МНС, скидають воду: перші заходи вдалі, відсікають від вогнища ті відкриті майданчики, що вціліли.

Для гасіння пожежі на складах зброї в Калинівці застосовують пожежні літаки.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник президента Юрій Бірюков, передає «Слово і Діло».

«Працюють літаки МНС, скидають воду. Перші заходи вдалі, відсікають від вогнища ті відкриті майданчики, які цілі», – написав він.

За його словами, завантаження складу було в розмірі 57%.

«Хто й навіщо вкидав інфу про перевантаження складу – риторичне питання. Підземні сховища та укриття цілі. Частина відкритих майданчиків цілі», – додав він.

Причиною вибухів у Калинівці міг бути безпілотник — радник президентаЯк повідомив радник президента Юрій Бірюков, причиною пожежі на складах боєприпасів у Калинівці міг стати БПЛА.

Водночас на сторінці МНС у Facebook повідомляється: «Складність локалізації пожежі полягає в тому, що й досі лунають поодинокі вибухи на території складів. Тому і ДСНС, і Збройні сили працюють у режимі обережності, щоб не ризикувати життям особового складу. Наразі залучений пожежний літак Ан-32П ДСНС України для гасіння тих осередків пожежі, де знижена небезпека».

«Додатково з Ніжина вилетів ще один пожежний літак для відпрацювання питань щодо гасіння пожеж із повітря», - йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомляє прес-служба «Укроборонпрому», Львівський бронетанковий завод «терміново передає рятувальникам спеціальний пожежний танк ГПМ-72 для ліквідації пожежі на складі боєприпасів під Вінницею».

Як відомо, ввечері 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані в районі міста Калинівка Вінницької області.

Зазначимо, депутатка Ірина Фріз хоче передати облаштування військових арсеналів на контроль тимчасової парламентської комісії, а також залучити до цього фахівців НАТО.

За словами радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, за пожежу на складі в Калинівці мають покарати голову Генштабу ЗСУ Віктора Муженка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: