Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок уряду з 20 до 26 вересня

Читать на русском

Переважну більшість нових обіцянок наші аналітики зафіксували за прем'єром Володимиром Гройсманом – він роздав 8 нових обіцянок, не рахуючи благополучно проваленої обіцянки збільшити наглядову раду «Укроборонпрому» до 10 осіб «найближчим часом».

З огляду на те, що з кінця січня минуло вже майже 8 місяців, а наглядова рада «Укроборонпрому» все ще складається з цілих двох осіб – голови Державної служби фінансового моніторингу Ігоря Черкаського та генерал-лейтенанта запасу Ярослава Скалька, наші аналітики надали обіцянці прем'єра статус «не виконано».

Єдиним із міністрів, хто впорався зі своєю обіцянкою за цей час, стала голова Міносвіти Лілія Гриневич. Трохи більше місяця тому вона запевнила, що проект умов вступної кампанії 2018 року покажуть громадськості до жовтня. 11 вересня документ був оприлюднений Міністерством, а зауваження та пропозиції до нього приймалися до 27 вересня.

Дві нових обіцянки наші аналітики зафіксували за головою Міністерства внутрішніх справ Арсеном Аваковим, і обидві вони стосувалися оновлення поліції: до весни наступного року керівник МВС погрожує запустити оновлене управління Нацполіції, а потім прийде черга ще 654 управлінь.

За виконувачкою обов'язків голови Міністерства охорони здоров'я Уляною Супрун наші аналітики зафіксували обіцянку відправляти пацієнтів-учасників програми лікування за кордоном до медиків до Швейцарії.

Серед найбільших із 8 обіцянок прем'єра цього тижня варто відзначити запевнення в тому, що в Україні до кінця року запрацюють 13 нових кардіоцентрів, а мінімальна зарплата в новому році складе понад 3,7 тисяч гривень. Крім того, Гройсман обіцяє, що в майбутньому році армія отримає 60 мільярдів з бюджету, на дороги виділять 44 мільярди, а на ремонт і модернізацію техніки ЗСУ дадуть ще 16 мільярдів гривень. Також прем'єр не забув пообіцяти підтримку агропрому – їм планують виділити за рік 7,3 мільярда гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: