Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок з 6 до 19 вересня

Читать на русском

Протягом двох останніх тижнів, із 6 по 19 вересня, члени Кабінету міністрів України виконали лише одну із зафіксованих раніше «Словом і Ділом» обіцянок. Ця єдина виконана обіцянка належить міністру Кабінету міністрів Олександр Саєнко і стосується запуску єдиного порталу вакансій для державних службовців.

Провалити при цьому чиновники встигли дві обіцянки. І вони, на наш погляд, мають куди більшу вагу. Йдеться про зобов’язання міністра екології й природних ресурсів Остапа Семерака запустити в Донецькій області пости моніторингу рівня забруднення водойм та голови Міноборони Степана Полторака відкрити до осені армійський імітаційний центр у Яворові. Щодо останнього, додамо важливу ремарку: центр на базі Яворівського полігону все ж відкрили, але із двотижневим запізненням. На жаль, через порушення терміну виконання обіцянки, портал не зміг надати їй іншого статусу.

А от якщо поглянути на обіцянки членів уряду «у процесі», то стає зрозумілим, чим вони весь цей час займалися. Обіцяли. Порівняйте: на 2 виконаних обіцянки припадає 12 зі статусом «у процесі виконання». Найбільше наговорила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Нічого дивного, адже, через плани щодо розгляду в парламенті медичної реформи вона останніми днями – один із головних ньюзмейкерів в українському політикумі. У неї 6 нових зобов’язань одне з яких – погасити до кінця року заборгованість із зарплат медпрацівникам – є спільною заявою з віце-прем’єром Павлом Розенком. З решти обіцянок очільниці МОЗу виділимо зобов’язання направити 6 млрд грн на закупівлю ліків і вакцин у 2018 році, того ж року додатково спрямувати 1 млрд грн на розвиток сільської медицини та забезпечити всі регіони країни ангіографічним обладнанням.

Три обіцянки «Слово і Діло» за цей період зафіксувало у міністра інфраструктури Володимира Омеляна: розробити та презентувати національну транспортну стратегію, протягом року комп’ютеризувати всі робочі місця «Укрпошти» та «завести» Ryanair до 4 українських аеропортів.

Також уваги в контексті Міхеіла Саакашвілі заслуговує обіцянка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова встановити й притягнути до відповідальності всіх учасників заворушень на польсько-українському кордоні.

Раніше «Слово і Діло» розповідало, як часто фіксуються випадки незаконного перетину кордону України, та показало політичні зв’язки Саакашвілі в Грузії та Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: