У Росії хочуть створити систему контролю над обіцянками депутатів

Читать на русском
У Державній думі обговорюють можливість створення та впровадження системи, яка аналізуватиме, як депутати виконують дані ними обіцянки.

У Державній думі обговорюють можливість створення та впровадження системи, що аналізуватиме, як депутати виконують дані ними обіцянки.

Про це заявив спікер Держдуми В'ячеслав Володін, пише ТАСС, передає «Слово і Діло».

У Держдумі Росії хочуть повернути гімн «Боже, царя храни»У Держдуму Росії внесли законопроект з пропозицією повернутися до гімну часів Російської Імперії «Боже, царя храни».

«Є можливість, аналізуючи соціальні мережі депутатів, подивитися, наскільки він (депутат – ред.) ефективний», – зазначив Володін.

Він також додав, що створення такої системи має бути «цікавим самим депутатам».

Система має відстежувати дані депутатами обіцянки в ЗМІ та соцмережах, а також фіксувати зобов'язання, які депутати озвучили під час пленарних засідань.

Наприкінці травня Володін повідомляв про завершення боротьби за депутатську дисципліну. Він зазначив, що до кінця 2017 року жодних правок до організації депутатської роботи не передбачається. Він також сказав, що відвідування залу засідань депутатами «стабільно на рівні 97%».

Володін додав, що регулярно підписує близько 10-15 заяв від депутатів на пропуск засідань за власний рахунок, проте ніхто з депутатів «не наважується» прогулювати. Штраф за прогул засідань становить близько 60 тис. руб., а за пропуск за заявою – близько 17 тис. руб.

Раніше повідомлялося, що Держдума спростила отримання українцями громадянства РФ.

Нагадаємо, 23 серпня ГПУ склала заступнику голови Держдуми РФ Володимиру Жириновському повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: