ГПУ підготувала підозру депутату Держдуми РФ

Читать на русском
ГПУ 23 серпня склала заступнику голови Держдуми РФ Володимиру Жириновському повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення

ГПУ 23 серпня склала заступнику голови Держдуми РФ Володимиру Жириновському повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України.

Йому, зокрема, інкримінують підтримку і матеріально-технічне забезпечення терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР». Про це повідомляє прес-центр ГПУ, пише «Слово і Діло».

«Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин Російської Федерації Жириновський, перебуваючи на території міста Москви, в березні - квітні 2014 року з метою матеріального забезпечення терористичних організацій «ЛНР» «ДНР» створив та очолив організовану групу, до складу якої увійшли окремі депутати державної Думи Російської Федерації і члени Ліберально-демократичної партії Росії, зокрема, керівники і представники регіональних відділень цієї партії, з відповідною метою здійснювали збір коштів з громадян Росії», - йдеться в повідомленні.

Не генеральна прокуратура: хто насправді керує ГПУ?Журналіст Максим Кречетов розповідає про реальне керівництво Генпрокуратури, так звану «тіньову ГПУ».

Відзначається, що за рахунок особисто внесеного майна і грошових коштів, а також коштів, зібраних з громадян РФ, зазначена група під керівництвом Жириновського, діючи, в тому числі, на прохання керівника терористичної групи «Сомалі» Толстих (позивний «Гіві»), протягом 2014-2017 років здійснила поставку представникам цих формувань 6 транспортних засобів російського виробництва з підвищеними прохідними і експлуатаційними можливостями. Окремі з них використовувалися під час вчинення терористичних актів проти військових і правоохоронних підрозділів України, зокрема на території Донецького аеропорту.

Відзначається, що зараз проводиться комплекс слідчих і процесуальних дій з метою встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, осіб, винних у його скоєнні, і залучення їх до кримінальної відповідальності.

Санкцією інкримінованої підозрюваному статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Росії засуджених за тероризм хочуть позбавляти громадянства.

Раніше Жириновський виступив з ініціативою повернути гімн «Боже, царя храни».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: