МВФ може відмовити Греції у фінансовій допомозі

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд пригрозив відмовитися від участі в подальшої фінансової допомоги Греції, якщо борг не буде реструктуровано.

Глава МВФ Крістін Лагард закликала реструктуризувати держборг Афін.

Про це повідомляє DW з посиланням на інтерв'ю директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, передає «Слово і Діло».

Меморандум з МВФ: головні податкові вимоги кредиторівЕксперт з економічних питань оцінив податкові зміни, згідно з новим меморандумом МВФ для України.

«Якщо борговий тягар Греції виявиться непосильним за критеріями МВФ і не буде відповідати розумним параметрам, Фонд відмовиться від участі у цій програмі», - заявила Лагард.

За її словами, МВФ переконаний у необхідності «певної реструктуризації грецького боргу», а також у тому, що Греція має твердо стати на шлях реформ.

Директор МВФ відзначив успіхи Греції у реформах, але підкреслила, що для участі Фонду у фінансовій допомозі цій країні Афінам слід виконати й іншу умову - реструктурувати борг.

У той же час Крістін Лагард висловила думку, що участь МВФ у програмі фінансової допомоги Греції не настільки важлива, оскільки ця країна отримує підтримку каналами Європейського стабілізаційного механізму (ESM), який «дуже міцний у фінансовому плані».

Раніше в МВФ відреагували на звільнення Гонтаревої.

Нагадаємо, місія МВФ прибуде до України у травні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: