Греція підтримала нові заходи жорсткої економії

Читать на русском
Уряд країни зобов'язався провести трудові реформи, приватизувати низку активів, а також ухвалити низку заходів для підвищення конкурентоспроможності економіки.

**Парламент Греції проголосував за пакет нових заходів жорсткої економії, ухвалення яких вимагають міжнародні кредитори. **

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Ekathimerini.

Законопроект підтримали 153 депутати з 300, для схвалення таких документів у Греції достатнього простої більшості голосів.

Згідно з угодою, Греція зобов'язана домогтися бюджетної економії в розмірі близько 1% ВВП в 2019 році за рахунок скорочення пенсійних витрат, і ще 1% ВВП у 2020 році за рахунок зниження порога доходу, з якого починається сплата прибуткового податку.

Крім цього уряд країни зобов'язався провести трудові реформи, приватизувати низку активів, а також ухвалити низку заходів для підвищення конкурентоспроможності економіки.

Обмеження соцгарантій і досвід Греції: до чого може призвести пенсійна реформа від МВФЕксперт економічних програм Центру Разумкова пояснив, у чому небезпека проведення пенсійної реформи під керівництвом МВФ.

Голосування пройшло напередодні засідання Єврогрупи 22 травня, на якому учасники повинні будуть оцінити ефективність реформ у Греції і вирішити питання про надання Афінам чергового траншу у 7,5 млрд євро.

Наразі держборг Греції складає близько 326 млрд євро, або 180% ВВП, причому 226 млрд євро - це борг перед європейськими кредиторами.

Нагадаємо, раніше Греція та представники іноземних кредиторів погодили проект реформ, що відкрило країні шлях до нових траншів від Міжнародного валютного фонду.

Після цього робітники по всій країні вийшли на загальнонаціональний чотириденний страйк проти нових заходів жорсткої економії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: