У Греції зафіксовано мінімальний рівень безробіття

Читать на русском
Рівень безробіття в Греції в березні 2017 року знизився до мінімального рівня, що є позитивним сигналом для країни-кредитора МВФ.
Безробітні в Греції

Безробіття в Греції в березні 2017 року впало до мінімального рівня за п'ять років, що є позитивним сигналом для країни, як і раніше залежить від допомоги міжнародних кредиторів.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

Обмеження соцгарантій і досвід Греції: до чого може призвести пенсійна реформа від МВФЕксперт економічних програм Центру Разумкова пояснив, у чому небезпека проведення пенсійної реформи під керівництвом МВФ.

Показник безробіття опустився в березні до 22,5% - мінімуму з лютого 2012 року, в порівнянні з 22,9% місяцем раніше, свідчать дані Державного статистичного агентства Греції (Elstat).

Як змінився ринок праці в Києві порівняно з 2016 роком«Слово і Діло» підготувало інфографіку щодо столичного ринку праці та про те, як він змінився за останній рік.

Безробіття в Греції досягло свого пікового рівня в 27,9% у вересні 2013 року, після чого почала знижуватися. Проте, його рівень, як і раніше істотно вище середнього показника по єврозоні, який в квітні цього року впав до 9,3% - мінімуму з 2009 року.

Економіка Греції в першому кварталі 2017 року зросла на 0,4% в порівнянні з попереднім кварталом після падіння на 1,2% в четвертому кварталі минулого року. Темпи економічного зростання в Греції виявилися трохи нижче середнього рівня по єврозоні, що склав в січні-березні 0,5%.

Греція чекає чергову порцію кредитів в розмірі 6 млрд євро з діючої програми допомоги, яка повинна допомогти їй погасити борги в липні поточного року. Очільники фінансових відомств єврозони і представники Міжнародного валютного фонду проведуть чергову зустріч 16 червня для обговорення проблеми грецького боргу.

Влада Греції прогнозує, що в 2017 році економіка країни зросте на 1,8%. Прогноз Єврокомісії передбачає зростання грецького ВВП на 2,1%.

Відзначимо, що парламент Греції проголосував за пакет нових заходів жорсткої економії, прийняття яких вимагають міжнародні кредитори.

Раніше повідомлялося, що безробіття в Євросоюзі знизилася до мінімуму з 2009 року.

А в квітні прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав, що в Україні спостерігається скорочення офіційного безробіття.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: