Швейцарці на референдумі вирішили долю пенсійної реформи

Читать на русском
За даними екзитполів, на референдумі в Швейцарії громадяни країни відхилили проект першої за останні 20 років пенсійної реформи.

За даними екзитполів, на референдумі в Швейцарії громадяни країни відхилили проект першої за останні 20 років пенсійної реформи.

Про це після закриття виборчих дільниць у неділю, 24 вересня, повідомив швейцарський телеканал SRF, пославшись на інформацію, отриману після обробки частини бюлетенів і прогноз, підготований інститутом Gfs.bern, пише «Слово і Діло».

Своєю чергою, агентство AFP з посиланням на екзит-пол повідомляє, що проти пенсійної реформи проголосували 53% виборців.

Згідно з інформацією телеканалу, кілька кантонів вже надали дані по обробленим бюлетенями. У всіх з них, за винятком напівкантона Базель-Штадт, виборці проголосували проти реформи.

Поправки до виборчого законодавства були схвалені парламентом з мінімальною перевагою голосів ще навесні. Вони припускають підвищення пенсійного віку для жінок з 64 до 65 років. Крім того, планувалося підвищення пенсійних внесків з заробітних плат і зборів від податку на додану вартість (ПДВ). При цьому ставка ПДВ повинна зрости з 8,0 до 8,3 відсотка.

Консервативна Швейцарська народна партія (SVP), що володіє більшістю в Національній раді, виступає проти реформи, яку нині вважає занадто дорогим проектом "лівих".

Нагадаємо, МВФ і Світовий банк стурбовані правками в законопроекті про пенсійну реформу і відправили лист уряду України.

18 вересня прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів, що розраховує, що ВР за тиждень ухвалить дві реформи - пенсійну і судову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: