Нарахування субсидій: куди йдуть гроші

Читать на русском
В'ячеслав Биковецьекономіст

Головне питання, яке залишається без офіційної відповіді, – кого ми, врешті-решт, субсидуємо? Кому насправді йдуть ці кошти?

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств В'ячеслав Биковець, оцінюючи проблеми із системою субсидування в Україні.

«Населення ці кошти не отримує. Вони надходять до обленерго, облгазів, інших структур, які надають відповідні послуги. Підвищують ціни на газ, енергоносії, а за фактом той, хто їх підвищує, й отримує ці субсидії. Кошти в розвиток енергомереж не вкладаються. Держава за ці гроші фінансує приватні компанії», - констатував Биковець.

Оновлена програма житлових субсидій: що змінилося?З 1 травня в Україні почала працювати оновлена програма житлових субсидій: «Слово і Діло» розібралося, які зміни чекають українців.

Крім того, експерт зауважив, що невизначеною залишається ситуація з легалізацією трудових відносин.

«Попри нарікання, нікого не зловили публічно і не заявили, наприклад, що от ця структура сплачує зарплату «в конвертах», не оформляє працівників і порушує законодавство. До відповідальності нікого не притягають. Висновок один – це комусь вигідно», - наголосив він.

У нас немає коштів на підвищення зарплат, приміром, працівникам органів влади рівня сільських рад, але знаходимо кошти на фінансування приватних структур енергоринку.

«Із року в рік зростає фінансування приватного енергоринку. Ось у чому проблема», - зауважив експерт.

«Політика, яка проводиться, лояльна до власників облгазів, енергокомпаній, але здирницька щодо населення. По суті, держава фінансує магнатів. З одного боку, підвищує тарифи, з іншого – віддає їм субсидії», - проаналізував В’ячеслав Биковець.

Раніше аналітики порталу розповіли, які зміни чекають на отримувачів субсидій після нововведень. Деталі – в матеріалі «Оновлена програма житлових субсидій. Що змінилося?»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: