Іран влаштував військові навчання на кордоні з Іраком

Читать на русском
Маневри у провінціях Східний Азербайджан і Курдистан проходять за день до референдуму про незалежність іракських курдів.

За день до проведення референдуму іракськими курдами Іран проводить військові навчання на кордоні з Іраком у провінціях Східний Азербайджан і Курдистан.

У маневрах біля населеного пункту Ошнавіє бере участь зокрема військова авіація, повідомила в неділю, 24 вересня, державна телерадіомовна корпорація ІРІБ, пише «Слово і Діло».

За офіційною версією, навчання ніяк не пов'язані з курдським референдумом у північному Іраку. Влада Ірану також посилила заходи безпеки на північному відрізку кордону з Іраком. За вказівкою уряду в Багдаді іранська рада національної безпеки закрила прикордонний повітряний простір на невизначений час, скасовані всі авіарейси в Ербіль і Сулейманію, повідомило агентство «Таснім».

Референдум про незалежність Іракського Курдистану пройде 25 вересня. Уряд у Багдаді рішуче протестує проти дій курдських регіональних влад і не виключає застосування військової сили. США, а також Туреччина та Іран також застерегли іракських курдів від проведення референдуму про незалежність від Багдада.

Стурбованість у зв'язку з проведенням референдуму висловила також Рада Безпеки ООН. Голосування пройде під час триваючої військової операції проти джихадистського угруповання «Ісламська держава» (ІД), в якій курди грають одну з вирішальних ролей, йдеться у спільній заяві Радбезу, оприлюдненому 21 вересня.

Раніше в Ірані розробили надпотужну бомбу.

Також Іран закрив небо для авіації США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: