Трамп готовий зайняти сильну позицію по Донбасу – Волкер

Читать на русском
Спецпредставник США Волкер розповів, на яких факторах базується позиція Трампа щодо Донбасу.
фото: RFE/RL

У відносинах з Росією президент США Дональд Трамп хоче, щоб РФ змінила свою звичну поведінку.

Про це в інтерв'ю ZN.ua розповів спеціальний представник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер, повідомляє «Слово і Діло».

«Думаю, що президент Трамп готовий побудувати сильну позицію. Ця позиція базується на трьох факторах – підтримки чинних правил гри, підтримки загальних принципів безпеки і захисту національних інтересів США», – сказав він.

При цьому він зазначив, що таку позицію не треба розглядати як антиросійську.

«Хіба що Росія зробить вибір на користь того, щоб стати антагоністом Сполучених Штатів. Президент Трамп, власне, хоче того, про що і заявляв, – порозумітися з Росією. Але для цього сама Росія повинна змінити поведінку, до якого вона вже звикла», – підкреслив він.

Водночас він зауважив, що за останні півтора року роботи адміністрації Барака Обами Росія встигла звикнути, що її дії не викликають неприємних наслідків.

«Протягом останніх президентських виборів в США вони не приховували своїх очікувань: нову адміністрацію очолить людина, яка славиться своєю майстерністю укладати угоди, і з ним можна буде легко домовитися. Однак цього не сталося», – додав Волкер.

Нагадаємо, 21 вересня Порошенко розповів, що на зустрічі з Трампом американський президент підтримав ідею введення миротворців на Донбас.

Раніше Волкер розповів, що санкції США проти РФ діятимуть, доки Росія не піде з Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: