Візит до США: Порошенко розповів про злочини Путіна

Читать на русском
Президент зазначив, що до російсько-української війни він не подумав би, що Росія може напасти на Україну.

Президент Петро Порошенко заявив, що російський президент Володимир Путін вторгненням в Україну зруйнував принципи безпеки в світі.

Про це він сказав у інтерв'ю американському телеканалу Fox Business, передає УНІАН, пише «Слово і Діло».

Результати зустрічі Петра Порошенка і Дональда ТрампаЗустріч українського глави держави Петра Порошенка та його американського колеги Дональда Трампа була присвячена обміну люб'язностями.

Порошенко розповів американцям, скільки смертей принесла російська агресія в Україну.

«Путін не лише здійснив незаконну анексію Криму, Росія вдалася до збройної агресії проти моєї країни й принесла величезні втрати – 10 тисяч людей, включаючи 2,7 тисячі військових і понад 7 тисяч цивільних, були вбиті в цій війні російською агресією. Ця ситуація показує, що для Путіна не існує жодних «червоних ліній», – заявив Порошенко.

Президент зазначив, що до російсько-української війни він не подумав би, що Росія може напасти на Україну.

«Путін абсолютно непередбачуваний. Якби ви мене запитали в 2014 році, чи можлива анексія Криму, моя відповідь була б: безумовно, ні. Якби ви запитали мене, чи будь-кого в 2014 році, чи вдасться він до агресії, я б сказав, що, безумовно, ні. Росія – це постійний член Ради безпеки ООН, структури, що гарантує глобальну безпеку, і він (Путін – ред.) зруйнував усі механізми глобальної безпеки в світі», – підкреслив глава держави.

Раніше повідомлялося, що посол розповів про «справжню довіру» між Порошенком і Трампом.

Нагадаємо, в Білому домі розповіли подробиці зустрічі Порошенка з Трампом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: