Українські підприємці постачали продукти бойовикам – СБУ

Читать на русском
Працівники СБУ спільно з прокуратурою перекрили механізм багатомільйонних поставок продуктів харчування до так званих ДНР / ЛНР, гроші від яких направлялися на фінансування тероризму.

Працівники СБУ спільно з прокуратурою перекрили механізм багатомільйонних поставок продуктів харчування до так званих «ДНР/ЛНР», гроші від яких направлялися на фінансування тероризму.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає «Слово і Діло».

Працівники СБУ спільно з прокуратурою перекрили механізм багатомільйонних поставок продуктів харчування до так званих ДНР / ЛНР, гроші від яких направлялися на фінансування тероризму.

Для здійснення нелегальних поставок організатори використовували схему так званого «перерваного транзиту» через Росію. Використовуючи реквізити 15 фіктивних підприємств, ділки купували продукти харчування у вітчизняних виробників і нібито «експортували» продукти до країн Близького Сходу через митну територію Росії. Після перетину українсько-російського кордону вантажівки з товаром прямували на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

З початку 2017 року зловмисники таким чином транспортували до так званих «ДНР/ЛНР» продукцію на суму понад 50 млн грн. За інформацією спецслужби, частина грошей, отриманих від реалізації продукції, йшла безпосередньо ватажкам терористичних організацій і використовувалася для фінансування незаконних збройних формувань бойовиків.

Два роки на посаді голови СБУ: як виконує обіцянки Василь ГрицакГолова Служби безпеки за два роки в цьому кріслі роздав небагато обіцянок, більшість з яких зміг виконати. Які саме – «Слово і Діло» вирішило показати в спеціальній інфографіці.

Оперативники СБУ провели в Харкові низку обшуків у офісних приміщеннях і за місцями проживання фігурантів справи. Правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, печатки низки фіктивних підприємств, документацію, що підтверджує здійснення незаконних торгових операцій із так званими «ДНР/ЛНР», та митні декларації про проходження «кордону» з псевдореспубліками. Також вилучені документи, які свідчать про незаконне отримання з бюджету відшкодування податку на додану вартість у розмірі понад 6 млн грн за «експортні поставки».

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Львівській області СБУ затримала слідчого поліції.

Раніше повідомлялося, що СБУ провела в Харкові масштабні антитерористичні навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: