Мер Черкас передумав розпускати міськраду на вимогу громади

Читать на русском
Черкаський мер так вірив у свій рейтинг, що пообіцяв розпустити міську раду, якщо цього захоче громада. А вона взяла й захотіла.
Анатолій БондаренкоФото з відкритих джерел

Наприкінці літа жителі Черкас поставили свого мера Анатолія Бондаренка в незручне становище – назбирали необхідну кількість підписів під петицією щодо розпуску міської ради, розміщеною на сайті муніципалітету.

Відбулося це ще 22 серпня цього року, й міський голова, за логікою, мав би щонайменше винести це питання на розгляд, адже раніше, 1 серпня, пообіцяв, що відправить міськраду на перевибори, якщо цього вимагатимуть люди. Ці його слова задокументували аналітики «Слова і Діла».

Тоді Бондаренко скаржився, що проти нього та його команди в міській раді утворився ситуативний союз, який намагається змістити з посад виконавчий комітет. «Ви знаєте, вперед. Тільки підемо на вибори. Підемо до громади. Й підемо на розпуск ради. Я не заперечую», – заявив тоді він.

Анатолій БондаренкоМіський голова Черкас
Бондаренко заявив, що розпустить раду, якщо цього захоче громадаСказано 1 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Однак після цього події почали розгортатися в не надто вигідному для мера руслі: на сайті міськради необхідну кількість підписів набрала петиція не лише про розпуск цієї самої ради, але й про відставку самого Бондаренка. Друге, щоправда, не є об’єктом нашого дослідження, адже про свою відставку мер нічого не говорив.

Петицію про розпуск міських депутатів ледь не винесли на розгляд міськради, але в останній момент її зняв із порядку денного секретар органу Олександр Радуцький.

Таким чином, у досьє мера Черкас уже 13% невиконаних обіцянок. За рівнем відповідальності серед колег, голів обласних центрів України, він перебуває на передостанньому, 20-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: