У ГПУ заявляють про розслідування незаконних дій НАБУ

Читать на русском
Стеження та прослуховування здійснювалося щодо посадовців розвідки Міноборони, зовнішньої розвідки, Нацполіції, СБУ, держохорони тощо.

Генеральна прокуратура України проводить досудове слідство щодо незаконного стеження та прослуховування працівниками Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган у Facebook, передає «Слово і Діло».

Вона зазначила, що порушені кримінальні провадження за статтями «Перевищення влади або службових повноважень» та «Службове підроблення».

«​Встановлено, що службовими особами НАБУ в 2016 році незаконно, без відповідних дозволів слідчого судді, здійснювалося проведення оперативно-технічних заходів, зокрема проводилося відстеження пересування осіб територією країни та трафіку дзвінків між абонентами 114 телефонів», – написала Сарган.

Антон ГеращенкоРадник Міністра внутрішніх справ України
Геращенко запевнив, що підтримає вимогу МВФ щодо надання НАБУ права на «прослушку»Сказано 4 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Вона зазначила, що оперативно-технічні заходи в незаконний спосіб здійснювалися щодо посадовців Головного управління розвідки Міноборони, Служби зовнішньої розвідки, органів Нацполіції, СБУ, Управління держохорони, ДУС, заступників міністрів Кабміну, органів ДФС, суддів Вищих судів, голів райсудів у Києві, керівників вишів тощо.

Сарган зазначила, що в цій справі допитали кількох посадовців зазначених органів.

Нагадаємо, представник фракції «Народного фронту» Максим Поляков звинуватив НАБУ в незаконному прослуховуванні 114 високопосадовців.

Раніше місія МВФ скерувала листа до уряду з вимогою надати агентству право самостійно звертатися до суду із запитом на прослуховування підозрюваних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: