Психіатра Міноборони, який назвав АТОвців загрозою для суспільства, відсторонили від посади

Читать на русском
Полторак відсторонив від посади начальника клініки психіатрії полковника Олега Друзя через незадовільне виконання службових обов'язків.

Начальника клініки психіатрії Головного військового клінічного госпіталя полковника Олега Друзя відсторонили від посади.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак у своєму Facebook, передає «Слово і Діло».

«Щойно ухвалив рішення про відсторонення від посади начальника клініки психіатрії Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» полковника Олега Друзя в зв'язку з незадовільним виконанням службових обов'язків та призначив службове розслідування», – зазначив Полторак.

Нагадаємо, 18 вересня один із демобілізованих АТОвців Мартін Брест написав пост, в якому зазначив: «Головний псіхіатр МОУ, начальник клиники психіатрії полковник Друзь Олег Васильович сьогодні на «комітеті з питань охорони здоров'я» заявив (прочитав із власної презентації), що 93% участників АТО є потенційною загрозою для суспільства («прихований ворог»). За його словами, 93% з нас – проблемні, й нас треба лікувати».

Це збурило інших АТОвців у соцмережах.

19 вересня в одному з видань з'явився блог волонтерів «Повернись живим» із текстом, в якому вони звинуватили Друзя в тому, що «полковник з Міністерства оборони вважає 93% учасників АТО «потенційною загрозою для суспільства».

У тексті розповідалося про виступ Друзя на круглому столі комітету ВР з питань охорони здоров'я, де головною темою були психологічна реабілітація учасників АТО та зменшення кількості самогубств серед демобілізованих військових.

«Круглий стіл» на тему: Психологічна реабілітація учасників АТО ч. 1Інформаційне управління Верховної Ради України

На засіданні він заявив: «Як свідчить міжнародний досвід, учасники бойових дій після повернення до мирного життя можуть стати загрозою як для власних сімей, так і для всього суспільства. За статистикою, 93% з них потребують кваліфікованої підтримки та допомоги внаслідок дії бойових стрес-факторів. Розлади характеризуються високим рівнем конфліктності, підвищеною агресією, низькою працездатністю, загостренням і розвитком хронічних захворювань, алкоголізмом, асоціальною поведінкою, підвищенням рівня суіцидів, скороченням тривалості життя».

За спиною голови ГВКГ демонстрували слайди, де було зазначено, що 93% бійців «соромляться або перешкоджають прояву психічних проблем». При цьому над пірамідою зазначається: «це прихований ворог».

За даними Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, статус учасника бойових дій уже отримали 306,1 тис. осіб.

Цьогоріч контракт зі Збройними силами України підписали 17 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: