Суд ухвалив рішення щодо екс-мера Слов'янська

Читать на русском
У Харкові суд змінив на домашній арешт запобіжний захід для екс-мера Слов'янська Донецької області Нелі Штепи, яку звинувачують в сепаратизмі.

Ленінський суд Харкова в середу, 20 вересня, відпустив екс-мера Слов'янська Нелю Штепу під домашній арешт з необхідністю носити електронний браслет.

Про це в коментарі «УНІАН» заявили в прес-службі прокуратури Харківської області, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що суд не задовольнив клопотання прокуратури про продовження утримання Штепи під вартою і змінив їй запобіжний захід.

Прокуратура розслідує інцидент із картою в Броварах як сепаратизмЗа інцидент із появою в Броварах напередодні Дня Незалежності картою України без Криму та Донбасу взялася прокуратура: ведеться розслідування за статтею про сепаратизм.

«Прокуратура наполягала на продовженні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки Кримінальний процесуальний кодекс України не передбачає інших видів запобіжного заходу для підозрюваних у ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність держави). Крім того, на думку процесуальних керівників в цьому кримінальному провадженні, можливі ризики актуалізуються в зв'язку зі зміною запобіжного заходу. Позицію суду прокуратура коментувати не може, до того ж озвучена тільки резолютивна частина рішення», - відзначили в прокуратурі.

Суд зобов'язав Штепу перебувати під цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного браслета. Крім того, після виходу на свободу Штепа зобов'язана постійно перебувати у Слов'янську.

Штепа вже вийшла з Харківського СІЗО з електронним браслетом на нозі, вигукнувши «Слава Україні».

У Харкові засудили до 6 років в'язниці ватажка сепаратистського руху «Юго-Восток»Апухтін був організатором масових заворушень у квітні 2014 року біля будівлі Харківської ОДА, публічно закликав до зміни конституційного ладу, створення «Харківської народної республіки».

Нагадаємо, прокуратура почала провадження проти екс-мера Слов'янська за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненого представником влади, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України). Штепу звинувачують в сепаратизмі, сприяння проведенню псевдореферендума 11 травня 2014 року в Донецькій області та створенні сприятливих умов для діяльності бойовиків «ДНР».

11 липня 2014 р Штепу затримала міліція, а 14 липня стосовно неї було обрано запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці. Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою неодноразово продовжувалася.

Цього року, 31 серпня екс-мера Слов'янська Нелю Штепу перевели в штрафний ізолятор Харківського СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: