В Євросоюзі створять відомство з кібербезпеки

Читать на русском
Пропонується створити нове відомство і ввести єдині сертифікати безпеки для товарів і послуг в цифровому середовищі.

Для більш ефективної боротьби з хакерськими атаками і кіберзлочинністю Єврокомісія пропонує створити нове відомство ЄС з кібербезпеки, а також розробити і запровадити в Європі єдину систему сертифікації, яка дозволить гарантувати безпеку використання товарів і послуг в цифровому середовищі.

Про це заявив комісар ЄС з цифрової економіки та суспільству Андрус Ансип, передає «Слово і Діло».

Законопроект про кібербезпеку: найскандальніші правкиВерховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект «Про основні засади кібербезпеки України»: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про найскандальніші правки в документі.

Нове відомство пропонується створити на основі вже діючого і розташованого в Афінах Європейського агентства мережевої та інформаційної безпеки (Enisa), розширивши його і наділивши новими повноваженнями.

«Кібератаки стали все частішими, глобальними, витонченими, і Європа повинна бути в змозі протистояти цим атакам цілодобово у всіх країнах ЄС», - заявив Ансип.

Єдину систему сертифікації в Брюсселі пропонують поширити на побутові прилади, автомобілі та будь-які пристрої, здатні підключатися до інтернету.

За словами Ансіпа, до 2020 року в ЄС буде близько 6 мільярдів приладів, підключених до глобальної мережі.

Сертифікати допоможуть споживачам в Європі розпізнавати, чи відповідають товари, які вони планують придбати, європейським стандартам безпеки, стверджують в Єврокомісії.

Для енергетичних і транспортних мереж також мають бути розроблені сертифікати безпеки. Пропозиції Єврокомісії набудуть чинності у разі схвалення увсіма країнами ЄС і Європарламентом.

Раніше повідомлялося, що в українських вишах з'явиться спеціальність «кібербезпека».   Нагадаємо, нещодавно Трамп підписав указ про посилення кібербезпеки США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: