Прем'єр Болгарії виступив за зняття санкцій з РФ

Читать на русском
За словами Борисова, оскільки Болгарія є членом НАТО, а НАТО своїм головним ворогом визначає Росію, оборонна доктрина країни спрямована проти неї.
Бойко Борисов

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов виступив за зняття антиросійських санкцій ЄС.

Про це він заявив після офіційного відкриття офісу Європейського інвестиційного банку в Софії 18 вересня, пише «Слово і Діло».

Війна на Донбасі: як РФ може домогтися скасування санкційУ Німеччині неодноразово заявляли, що санкції потрібно або переглянути, або взагалі скасувати. Ось і зараз, після схвалення Путіним ідеї з миротворцями, продовжили таку риторику.

Так, за словами Борисова, оскільки Болгарія є членом НАТО, а Альянс своїм головним ворогом визначає Росію, оборонна доктрина країни спрямована проти неї.

Водночас прем'єр додав, що Болгарія має працювати над скасуванням санкцій ЄС проти Росії, оскільки з наступного року Болгарія головує в Раді ЄС.

«Водночас, ми маємо працювати політично, дипломатично, щоб наступного року під час нашого головування зняти санкції, зняти напругу між Європою та Росією. Чи вийде в нас – це дуже складне завдання, але ми будемо старатися», – сказав він.

Нагадаємо, 15 вересня рішення ЄС про санкції проти Росії набуло чинності.

Раніше повідомлялося, що українські авіакомпанії потрапили під санкції США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: