Уряд хоче підвищити акциз на сигарети

Читать на русском
Кабінет міністрів України розробив законопроект, згідно з яким ставку акцизного збору на тютюнові вироби наблизять до європейського рівня.

Кабінет міністрів України розробив законопроект, згідно з яким ставку акцизного збору на тютюнові вироби наблизять до європейського рівня.

З 2018 до 2025 року в Україні підвищаться акцизні ставки на сигарети з €21 до €90 за 1000 штук. Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на сайт Міністерства фінансів України.

Кабмін пропонує протягом семи років підвищити податкове навантаження на сигарети до європейських показників.

У 2018 році акцизна ставка за 1000 сигарет зросте з €21 до €25,84. Поступово розмір податку збільшуватиметься й у 2025 році складе €90 за 1000 штук.

Підвищення акцизів: чому зростуть ціни на сигарети та алкогольЗ 9 вересня в Україні підвищать ціни на алкоголь. Крім цього, заплановано підвищення акцизів на тютюнові вироби, що, за деякими даними, збільшить вартість пачки сигарет до 90-100 гривень. Навіщо це потрібно, розбиралися експерти.

Законопроект №7110-1 був зареєстрований у Верховній Раді України 18 вересня.

Нагадаємо, Україна посіла «почесне» місце з контрабанди сигарет до Європи.

Раніше повідомлялося, що з 9 вересня набула чинності постанова Кабміну про підвищення мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: