Україна посіла «почесне» місце з контрабанди сигарет в Європу

Читать на русском
Асоціація виробників тютюнових виробів Укртютюн заявила, що Україна з посіла почесне перше місце як країна-джерело поставок контрабандних сигарет в Європу в 2016 році.

Асоціація виробників тютюнових виробів «Укртютюн» заявила, що Україна посіла «почесне» перше місце як країна-джерело поставок контрабандних сигарет в Європу в 2016 році.

Про це повідомила генеральний директор асоціації Валентина Хоменко з посиланням на дослідження нелегального ринку сигарет в ЄС, Норвегії та Швейцарії, проведеного компанією KPMG, передає «Слово і Діло», посилаючись на «Українські новини».

«За даними дослідження нелегального ринку сигарет в ЄС, Норвегії та Швейцарії, проведеного KPMG, Україна зпосіла «почесне» перше місце як країна-джерело поставок контрабандних сигарет в Європу в 2016 році», – сказала вона.

Місцеві легенди України: боротьба з контрабандою на ЗакарпаттіКонтрабанда товарів через кордон у Закарпатській області – одна з найбільших проблем регіону, побороти яку неспроможні вже кілька поколінь політиків. «Слово і Діло» дослідило історію питання та обіцянки щодо його вирішення.

Голова асоціації зазначила, що з України до ЄС потрапило 5,8 мільярда сигарет. В основному це контрабандна продукція (як правило, виробництва Білорусі, Китаю та ОАЕ), що проходить через територію України транзитом. Також до цієї цифри потрапили легально вироблені в Україні сигарети, призначені для реалізації на внутрішньому ринку, але вивезені за кордон незаконно.

Згідно з дослідженням TNS, станом на червень 2017 року обсяг нелегального ринку в Україні зріс до 2,6% – більш ніж удвічі порівняно з показниками минулого року.

Водночас Хоменко додала, що кількість сигарет, вилучених органами контролю України при спробі нелегального вивезення їх за кордон у тому ж таки 2016 році, обчислюється лише мільйонами.

Нагадаємо, Мінфін пропонує щорічно підвищувати акциз на сигарети.

Відзначимо, 23 серпня уряд затвердив стратегію боротьби з контрабандою сигарет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: