Україна отримала пропозиції про викуп єврооблігацій

Читать на русском
Україна отримала пропозицію про викуп єврооблігацій із погашенням у 2019 році на загальну номінальну суму 1 мільярд 160,905 мвльйона доларів і єврооблігацій із погашенням у 2020 році на 415,152 мільйона доларів.

Україна в рамках зробленої нею оферти отримала пропозиції про викуп єврооблігацій із погашенням у 2019 році на загальну номінальну суму $1,16 млрд та єврооблігацій із погашенням у 2020 році на $415 млн.

Про це повідомив емітент на Ірландській фондовій біржі, пише «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Єврооблігації обвалилися в ціні на тлі референдуму в Італії й сильного долараІнвестори намагаються повернути вкладення в єврооблігації та інвестиційні фонди через занепокоєння, пов'язані з проведенням референдуму в Італії щодо зміни конституції та зміцненням долара США після виборів президента.

«Заявник повідомляє, що загальна остаточна ухвалена сума (до викупу) дорівнює $1,57 мільярда», – йдеться в документі.

Так, єврооблігації-2019 викуповуються за ціною 106% від номіналу, єврооблігації-2020 – 106,75%.

Разом із вказаною сумою будуть також виплачені накопичені відсотки, які, з огляду на процентну ставку за облігаціями в 7,75% річних, становлять $5,17 на кожну $1 тис. номіналу.

Розрахунки передбачається здійснити 25 вересня або близько до цієї дати.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України оголосило про готовність викупити єврооблігації з терміном обігу до 2019 та 2020 років за рахунок випуску нових цінних паперів.

Нагадаємо, що НБУ спростив умови покупки банками єврооблігацій.

Раніше повідомлялося, що Україна виплатила півмільярда доларів за реструктуризованими єврооблігаціями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: