Спорт не для всіх: як депутат Курило спекулює поняттями заради рейтингу

Читать на русском

Замість програми підтримки спортивних секцій, депутат Курило займається допомогою поодиноким населеним пунктам свого округу.
Віталій Курило

Замість державної програми фінансування спортивних секцій, розробити і реалізувати яку обіцяв народний депутат-мажоритарник Віталій Курило, він займається тим, що допомагає облаштовувати спортивні комплекси окремих навчальних закладів чи майданчики в окремих населених пунктах.

На жаль, цілісної програми та її реалізації, обіцяних парламентарем, «Слово і Діло» так і не виявило, хоча обіцянка давалася напередодні парламентських виборів у 2014 році, тобто вже три роки тому.

Незважаючи на обіцяне, коли Верховна Рада ухвалювала законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підтримки дитячо-юнацького спорту та фізичного виховання дітей», Курило за нього чомусь не голосував.

Програма розвитку спортивних секцій у всій країні від нього також не надійшла, хоча сам депутат виправдовується тим, що в межах своїх повноважень цьому питанню він сприяв. Так, справді, у 2016 році він подав до Кабміну пропозицію щодо проведення капітальних ремонтів спортивних комплексів, завдяки якій пряму субвенцію на фінансування отримали кілька об’єктів, розташованих у межах мажоритарного округу нардепа. Так, наприклад, були виділені кошти на ремонт спортивного комплексу в селі Шульгинка, облаштування спортивно-оздоровчого майданчика в смт Лозно-Олександрівка, ремонт спортивної зали в селі Покровське та відкриття плавального басейну в місті Кремінна. Про це Курило розповів «Слову і Ділу» у відповіді на інформаційний запит у 2016 році.

Коли ми надіслали відповідний запит вже в 2017 році, він відповів, по суті, те ж саме, і у відповіді не було жодного слова щодо програми розвитку спортивних секцій, яку обіцяв депутат.

Виходить, що якщо Курило й дотримує слова в цьому питанні, то лише перед жителями свого округу. Але підстав надати цій обіцянці статус «виконано» це нам не дає.

На жаль, нардеп взагалі не відрізняється відповідальністю: з 31 його обіцянки, зареєстрованої «Словом і Ділом», він поки виконав лише 4, а провалити при цьому встиг аж 8. Це позначилося й на його позиції в рейтингу відповідальності парламенту, де він перебуває на початку четвертої сотні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: