Пожежа в дитячому таборі: сигналізація була навмисно відключена

Читать на русском
У новому дитячому таборі «Вікторія» в Одесі звуко-світлова протипожежна сигналізація не працювала вже кілька місяців - вона була умисно відключена.

У новому дитячому таборі «Вікторія» в Одесі звуко-світлова протипожежна сигналізація не працювала вже кілька місяців - вона була умисно відключена.

Про це повідомили на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської ОДА представники ДСНС, передає «Думська», пише «Слово і Діло».

За їхніми даними, 23 липня керівництву табору було винесено припис усунути ряд порушень у сфері пожежної безпеки, в тому числі підключити пожежну сигналізацію. Однак нічого не було зроблено.

Крім того, за словами рятувальників, під час панічної евакуації дітей з будівлі, де сталася пожежа, були відкриті вікна і двері, що призвело до виникнення зворотної тяги, яка максимально прискорила поширення вогню по корпусу. За словами вожатих і очевидців, яких встигли опитати пожежні, будівля повністю запалала за 2-3 хвилини.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов пообіцяв здати в експлуатацію нову дитячу поліклінікуСказано 15 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Мер Одеси Геннадій Труханов в свою чергу повідомив, що, за його даними, сигналізація була зроблена відповідно до проекту, затвердженого ДСНС. При будівництві табору були виконані всі належні протипожежні норми, в тому числі обробка дерев'яних конструкцій протипожежними засобами.

Сім'ям дітей, які перебували в корпусі дитячого табору, який згорів у ніч на 16 вересня, нададуть матеріальну допомогу.

«Буде надано матеріальну допомогу всім постраждалим. Звичайно, в першу чергу сім'ям, в яких загинули і постраждали діти. А також тим, хто перебував там, чиї речі згоріли, будемо надавати допомогу», - заявив Труханов.

У свою чергу начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін повідомив, що всі потенційні фігуранти кримінального провадження за фактом пожежі і загибелі дітей доставлені в поліцію, де з ними вже проводяться слідчі дії. Єдиним «неохопленим» фігурантом залишається директор табору, котрий в даний час знаходиться в лікарні.

Нагадаємо, прем'єр Володимир Гройсман заявив, що винні в пожежі в одеському таборі повинні бути покарані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: