Пожежа в одеському таборі: поліція почала слідство, Гройсман обіцяє жорстке покарання

Читать на русском
Голова Одеської ОДА повідомив, що на Одещині оголошено жалобу через загибель дітей внаслідок пожежі.

Поліція почала кримінальне провадження за фактом пожежі в одеському дитячому таборі «Вікторія».

Про це повідомили в прес-службі поліції Одеської області, передає «Слово і Діло».

«Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України», - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, попередньо встановлено, що пожежа виникла у двоповерховій, окремій дерев'яній будівлі на території дитячого спортивно-оздоровчого табору «Вікторія». Площа пожежі склала близько 450 м кв. На час пожежі в будинку знаходилось 42 дитини.

Після ліквідації пожежі приблизно о 03:02 було виявлено два обгорілих трупи дітей. До лікарні доставлено двоє неповнолітніх 2006-го року народження, дівчинка з діагнозом: забиття хребта, тупа травма черева, хлопчик з діагнозом: отруєння продуктами горіння.

Разом з тим, голова Одеської ОДА Максим Степанов повідомив, що на Одещині оголошено жалобу через загибель дітей внаслідок пожежі.

«Трагедія. Від гніву та жалю бракує слів. На Одещині траур», - написав він у Facebook.

Водночас прем'єр Володимир Гройсман у кулуарах YES у Києві заявив, що винні в пожежі в одеському таборі мають бути покарані.

«Якщо це спричинено халатністю або неадекватними діями людей, які відповідали за безпеку – їх треба жорстко покарати за це», - заявив прем'єр.

Він також сказав, що, за попередньою інформацією, цей комплекс у травні цього року перевірили, в тому числі, на протипожежну безпеку.

Як повідомлялося, що внаслідок пожежі, що виникла в одному з корпусів дитячого табору «Вікторія» в Одесі, загинули двоє дітей, трьох шпиталізовано і ще одна дитина розшукується.

Раніше у ДСНС попередили українців про пожежну небезпеку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: