Гройсман назвав слабке місце у боротьбі з корупцією

Читать на русском
За його словами, в Україні була створена вся антикорупційна інфраструктура - НАБУ, САП, Нацагенство із запобігання корупції, - і вона почала працювати.

У боротьбі з корупцією в Україні є одне слабке місце - це суди, де на сьогодні знаходиться понад 3 тисячі корупційних справ.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у суботу, 16 вересня, на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«У нас є одне слабке місце у боротьбі з корупцією - це суди. В судах зараз знаходиться понад 3 тисячі корупційних справ, по яких немає рішень», - сказав Гройсман.

За його словами, в Україні була створена вся антикорупційна інфраструктура - НАБУ, САП, Нацагенство із запобігання корупції, - і вона почала працювати.

«Є законодавство, яке дозволяє сьогодні якісно працювати, але є одне слабке місце. Це суди. І це є величезна проблема. Але я глибоко вірю в те, що ми маємо поставити крапку в цьому питанні саме створенням доступного незалежного правосуддя. Інакше вся та боротьба, яку ведуть з корупцією спеціалізовані органи, буде зведена нанівець», - підкреслив Гройсман.

Він наголосив, що цього в жодному разі не можна допустити, і уряд всіляко сприятиме на інституційному рівні боротьбі з корупцією в Україні.

«Я вірю в те, що ми будемо очевидцями вироків для корупціонерів в Україні. І уряд докладатиме зі свого боку для цього максимум зусиль, інституційно борючись з корупцією», - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що створення антикорупційного суду в Україні може зайняти 1,5-2 роки, тому потрібно створити антикорупційну палату при чинних судах.

Колишній держсекретар США Джон Керрі вважає, що Порошенко неправий у публічній позиції щодо антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: