Північна Корея запустила ракету в бік Тихого океану

Читать на русском
Рада безпеки ООН проведе нараду, присвячену черговому ракетному запуску в КНДР. Згідно з інформацією Токіо, ракета пролетіла через Японію в бік Тихого океану і впала в 2 тис. км від острова Хоккайдо.

Північна Корея провела черговий запуск балістичної ракети.

Про це повідомили південнокорейські військові, повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на Yonhap, передає «Слово і Діло».

Ракетний кийок КНДР: навіщо Пхеньян розпалює ситуацію в регіоніКорейська народно-демократична республіка своїми ракетними погрозами намагається шантажувати американську владу.

Ракета була запущена у східному напрямку, снаряд рухався в бік Тихого океану, перелетів через японську територію і впав в 2 тис. км від японського острова Хоккайдо.

Запуск був проведений о 7:06 за місцевим часом (1:06 за Києвом).

У зв'язку з новим запуском влада Японії випустила екстрене попередження для жителів північних районів країни. В японському Міноборони повідомили, що військові не задіяли для знищення ракети систему ПРО в зв'язку з відсутністю загрози. Дані про політ ракети уточнюються, деталі запуску аналізуються владою США та Південної Кореї.

Рада безпеки ООН у п'ятницю, 15 вересня, проведе нараду, присвячену черговому ракетному запуску в КНДР.

Північна Корея запустила ракету в бік ЯпоніїПівнічнокорейська ракета невідомого типу пройшла через повітряний простір країни і впала в Тихому океані.

Запит на проведення наради скерований Сполученими Штатами та Японією. Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе вже виступив із заявою, в якій закликав вчергове посилити санкції. Він підкреслив, що світова спільнота має дати зрозуміти КНДР, що її політика неприпустима.

Як відомо, на попередній нараді щрдо Північної Кореї Рада безпеки ухвалила рішення про посилення санкцій проти цієї країни. Зокрема, для КНДР обмежили експорт текстилю та імпорт нафти. Обмеження були також накладені на відправку північнокорейських робітників за кордон.

Раніше повідомлялося, що МЗС Франції підозрює КНДР у запуску міжконтинентальних ракет.

Нагадаємо, що раніше Сеул відповів на запуск балістичної ракети Пхеньяном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: