МЗС Франції підозрює КНДР у запуску міжконтинентальних ракет

Читать на русском
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що вже за кілька місяців Північна Корея зможе запускати міжконтинентальні балістичні ракети.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що вже за кілька місяців Північна Корея зможе запускати міжконтинентальні балістичні ракети.

«Ситуація надзвичайно серйозна... Ми бачимо, що Північна Корея ставить перед собою завдання завтра або на наступний день мати ракети, які можуть нести ядерний заряд. Через кілька місяців це стане реальністю», - сказав він в ефірі радіо RTL, передає Reuters, пише «Слово і Діло».

При цьому він наголосив, що ситуація навколо ядерних і ракетних провокацій КНДР загрожує перерости у «вибухонебезпечну».

Ле Дріан також закликав Китай зробити все можливе для забезпечення дотримання КНДР санкцій, введених Радою безпеки ООН через ядерну і ракетну програми північнокорейського режиму.

«Північна Корея повинна знайти шлях до переговорів. Він повинен бути дипломатичним», - зазначив глава МЗС Франції.

Нагадаємо, що в ніч на 29 серпня КНДР запустила балістичну ракету Хвасон-12, яка пролетіла над Японією і впала в Тихому океані приблизно в 1180 км від острова Хоккайдо.

За оцінками військових, ракета подолала 2700 км і досягла максимальної висоти 550 км. Японські військові не робили спроб збити цю ракету.

На випробуванні особисто був присутній лідер КНДР Кім Чен Ин. Він заявив, що цей пуск є «прелюдією» до початку пусків ракет до американської військової бази на острові Гуам у Тихому океані.

Рада безпеки ООН засудила ракетні випробування Північної Кореї і зажадала, щоб Пхеньян негайно відмовився від усіх ядерних озброєнь і програм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: