Порошенко розповів, що є гарантією незалежності України

Читать на русском
Виступаючи на щорічному форумі YES у Києві, президент Петро Порошенко заявив, що покликання України – стати східним кордоном європейської цивілізації, контрибутором європейської та світової безпеки.

Повноправне членство України в Євросоюзі й НАТО є справжньою гарантією української незалежності, суверенітету, благополуччя та процвітання.

Про це заявив глава держави, виступаючи на щорічному форумі YES у Києві, передає «Слово і Діло».

Порошенко розповів, скільки коштів виділить на оборонуУ 2018 році на потреби національної безпеки і оборони України буде направлено 163 млрд гривень (близько 6,3 млрд доларів), що на 20 млрд гривень перевищує показники поточного року.

«Ми будемо рухатися до повноправного членства в Євросоюзі й НАТО. Це справжня гарантія української незалежності, суверенітету, благополуччя та процвітання», – сказав Порошенко.

За його словами, історичне місце України – в родині об'єднаної Європи й трансатлантичному західному альянсі.

«Наше покликання – стати східним кордоном європейської цивілізації, контрибутором європейської та світової безпеки, двигуном континентальної економіки», – зазначив президент.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг раніше повідомив, що Альянс не обговорює перспективу надання Україні Плану дій щодо членства в організації (МАР).

Разом із тим віце-прем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що річна програма співпраці України з НАТО в 2018 році буде схожа на план дій щодо членства в Альянсі.

Нагадаємо, вчора в Києві відкрився щорічний форум YES.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: