Світоліна піднялася в рейтингу WTA

Читать на русском
Українська спортсменка Еліна Світоліна на одну позицію поліпшила своє становище в світовому рейтингу тенісистів у одиночному розряді й стала третьою ракеткою світу.

Українська тенісістка Еліна Світоліна за підсумками Відкритого чемпіонату США (US Open) піднялася на одну сходинку в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) й посідає третє місце в світовій класифікації.

Про це повідомляється на сайті організації, передає «Слово і Діло».

Тенісистка встановила новий особистий і національний рекорди. Раніше жодному представнику та жодній представниці українського тенісу не вдавалося посісти таку високую позицію в рейтингах. Цей сезон виявився найбільш успішним у кар'єрі 22-річної Еліни Світоліної.

Цього року Еліна Світоліна виграла п'ять титулів WTA, ставши чемпіонкою трьох турнірів Premier 5 (Дубай, Рим, Торонто), а також двох WTA Internataional (Тайбей, Стамбул). На турнірах Великого Шолома українка вперше зіграла в четвертому колі Вімблдона та Відкритого чемпіонату США, а також записала в свій актив другий чвертьфінал на Ролан Гаррос. Також Еліна Світоліна стала першою в історії тенісисткою, якій вдалося виграти три турніри Premier 5 за один сезон.

Світоліна залишається однією з основних претенденток на путівку на Підсумковий турнір у Сінгапурі, де зіграє вісімка кращих тенісисток року.

Раніше повідомлялося, що українка Світоліна визнана найкращою тенісисткою світу в лютому.   Нагадаємо, що український боксер Василь Ломаченко захистив титул чемпіона світу WBO.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: