Кличко пояснив, чому йде з боксу, й розповів про нову кар'єру

Читать на русском
Український боксер Володимир Кличко заявив про завершення спортивної кар'єри. Він скасував матч реванш із британцем Ентоні Джошуа.

Український боксер Володимир Кличко заявив про завершення спортивної кар'єри. Він скасував бій-реванш із британцем Ентоні Джошуа.

Відповідну заяву Кличко оприлюднив на YouTube, передає «Слово і Діло».

«У певний момент життя через різні обставини ми маємо або хочемо перемкнути, так би мовити, нашу активну частину життя й підготуватися до наступної глави, до нових викликів, випробувань, з якими доведеться зіткнутися. Очевидно, я не виняток із правил і зараз прийшла моя черга зробити це. Я роблю це, так, із деяким хвилюванням. Але я абсолютно готовий до нових випробувань. Я чекаю й сподіваюся, що моя подальша кар'єра, яку я спланував і вже паралельно почав кілька років тому, стане хоча б такою ж успішною, як і попередня», – заявив він.

«Я став такою людиною, якою прагнув бути», – підсумував Кличко.

РешениеKlitschkoOfficial

29 квітня Володимир Кличко провів свій останній професійний бій проти британського боксера Ентоні Джошуа. У двобої за чемпіонські пояси одразу за трьома найпрестижнішими версіями – WBA, IBF та IBO – Володимир Кличко програв технічним нокаутом.

Ломаченко і Кличко потрапили в топ найбільш високооплачуваних боксерівВасиль Ломаченко та Володимир Кличко потрапили в рейтинг найбільш високооплачуваних боксерів світу.

41-річний Кличко розпочав свою зіркову кар'єру й став всесвітньо відомим після олімпійського золота в надважкій вазі на Іграх в Атланті 1996 року. Свій перший професійний пояс Володимир здобув у 2000 році.

Його кар'єра тривала 27 років. Загалом за свою кар'єру він був володарем чемпіонських титулів у важкій та надважкій вазі за версіями WBO, IBF, IBO та WBA.

Всі свої пояси він втратив 2015 року, коли програв чемпіонський бій британцю Тайсону Ф'юрі.

За десятки років професійної кар'єри Володимир Кличко провів 69 боїв, з яких 64 виграв, у тому числі 53 нокаутом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: