Поліцію зобов’язали перевірити фінансування «Опоблоку»

Читать на русском
Посадовим особам Опоблоку може загрожувати штраф до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі терміном до 2 років.

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Національну поліцію України перевірити фінансовий звіт партії «Опозиційний блок».

Про це повідомляє Bihus.info, передає «Слово і Діло».

«Шевченківський суд Києва за зверненням юристів Bihus.info зобов'язав Національну поліцію перевірити дані з фінансового звіту партії «Опозиційний блок». Відповідне рішення було ухвалено після розгляду заяви юристів проекту «Тисни»!», – йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням суду, Нацполіція має негайно внести відомості до ЄРДР за статтею 159-1 ККУ «Порушення порядку фінансування політичної партії» та розпочати досудове розслідування.

Згідно зі звітом «Опозиційного блоку», добровільні внески від юридичних осіб у 2016 році склали 11,7 мільйона гривень.

Водночас під час проведення журналістського розслідування вдалося з’ясувати, що деякі фірми-донори зареєстровані «у віртуальному офісі» в перукарні, а інші – на рибному держпідприємстві.

Стаття 159-1 ККУ передбачає відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей у звіті партії про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру або у фінансовому звіті про надходження та використання коштів виборчого фонду партії.

Посадовим особам «Опозиційного блоку» може загрожувати штраф до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі терміном до 2 років.

Раніше НАЗК виявило порушення у фінансуванні партій «Самопоміч» і «Батьківщина».

Також НАЗК наполягає на конфіскації 2,3 мільйона гривень із фонду партії «Свобода», які були внесені з порушенням законодавства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: