Державне фінансування партій: хто скільки отримав

Читать на русском

«Слово і Діло» підготувало інфографіку про кошти, які були виділені з держбюджету на забезпечення діяльності політичних сил.

Загалом у 2017 році на фінансування політичних партій в Україні планується виділити з бюджету 442,4 мільйони гривень.

Лідером з освоєння державних коштів на своє фінансування є «Народний фронт» – на фінансування цієї політсили з бюджету виділять близько 113,8 мільйонів гривень, при цьому щоквартальні виплати складуть близько 28,4 мільйона гривень.

Упритул до нього наблизився «Блок Петра Порошенка», на фінансування якого виділять близько 112,1 мільйона гривень, по 28 мільйонів в квартал.

Незначно відстає від них «Самопоміч», яка повинна отримати близько 100,6 мільйона гривень державного фінансування. Політсила отримує додаткові кошти за рахунок дотримання вимог до гендерного складу партії.

З великим відставанням за ними йде «Радикальна партія» Ляшка, яка 2017 року отримає близько 38,3 мільйона гривень, приблизно по 9,6 мільйона щоквартально.

Питання про фінансування «Батьківщини» і «Опозиційного блоку» поки не вирішене – воно розглядатиметься на найближчому засіданні Нацагентства з питань запобігання корупції (НАЗК). При цьому на фінансування «Оппоблоку» заплановано виділити близько 48,5 мільйонів гривень в рік, хоч ані в першому, ані у другому кварталі партія грошей не отримала.

У «Батьківщині» встигли отримати гроші за перший квартал 2017 року, проте питання про виділення коштів у другому кварталі поки не вирішено.

Нагадаємо, 24 квітня НАЗК розподілила кошти на держфінансування партій.

Раніше в НАЗК виявили порушення у звітах двох політичних партій про майно, доходи і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: