У Грузії заявили, що не зможуть видати Україні екс-мера Києва Черновецького

Читать на русском
Колишній мер столиці має грузинське громадянство, тому передача у треті країни недопустима.

Головна прокуратура Грузія повідомила, що не зможе виконати вимоги України щодо затримання і екстрадиції Леоніда Черновецького, оскільки він має грузинське громадянство, тому його передача в треті країни недопустима.

Про це повідомила прес-служба прокуратури, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що грузинський правоохоронний орган не отримував відповідні вимоги від ГПУ щодо Черновецького, якого звинувачують у злісному використанні службового становища.

«У разі надходження вимоги про затримання і екстрадиції Леоніда Черновецького в Україну, воно не може бути виконано, так як Леонід Черновецький є громадянином Грузії і його передача в треті країни недопустима», - йдеться в повідомленні прокуратури.

Як повідомлялось, що ГПУ отримала дозвіл на затримання екс-мера Києва Черновецького за підозрою у незаконному будівництві вертолітного майданчика на Парковій дорозі, який почали зводити у жовтні 2010 року.

Нагадаємо, 14 липня Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому міському голові Києва Леоніду Черновецькому у зловживанні владою або службовим становищем.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура готує матеріали кримінального провадження щодо колишнього міського голови Києва Леоніда Черновецького.

Нагадаємо, що 12 липня 2012 року Київрада дострокового припинила повноваження київського міського голови Леоніда Черновецького. За відповідне рішення проголосувало 110 депутатів. Напередодні, 1 червня Черновецький написав заяву про відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: