«Відродження» підтримує приватні винокурні лише в обіцянках

Читать на русском
Представник Відродження Віктор Бондар не виконав обіцянку про підтримку депутатською групою законопроекту щодо регулювання умов роботи виноробних господарств.
Віктор БондарФото: "Відродження"

Депутатська група «Відродження» не в повному складі підтримала законопроект про державне регулювання виробництва й обігу етилового, коньячного й плодового спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів у частині, що стосується оптової торгівлі алкогольними напоями, виготовленими з власного виноматеріалу.

Підтримати цю законодавчу норму, відповідно до якої суб’єкт господарювання, що отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв із власного матеріалу, не має отримувати ще й ліцензію на продаж власної продукції, народний депутат Віктор Бондар обіцяв ще 30 травня цього року.

Проте, коли справа дійшла до голосування за законопроект №2739, сам нардеп був відсутній у сесійній залі Верховної Ради, а серед його колег із депутатської групи за нього проголосували лише 7 із 23 депутатів (всі решта або не голосували, або взагалі не прийшли на засідання).

Таким чином, законопроект був ухвалений без участі Бондаря й значної частини «Відродження». Чого не можна сказати про двох нардепів-представників Закарпаття – Івана Балогу та Роберта Горвата. Перший пообіцяв домогтися скасування ліцензій на продаж алкогольних напоїв для приватних винокурень, а другий – відродити та вивести з тіні виноробний бізнес на Закарпатті. Враховуючи ухвалення зазначеного вище закону, «Слово і Діло» констатувало, що обидва народних обранці все від них залежне для цього зробили.

Антон КіссеНародний депутат України
Кіссе пообіцяв домогтись збереження виноградарства як галузіСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Відзначимо ще дві схожі обіцянки народних депутатів – Олега Кулініча та Антона Кіссе (до слова, обидва – члени вже згаданого «Відродження»). Представник Полтавщини запевнив, що сприятиме розвитку садівництва та виноградарства, а одеський депутат – що доб'ється збереження виноградарства як галузі. Поки що обидва ці зобов’язання перебувають у процесі виконання.

Нагадаємо, соьогдні Верховна Рада ухвалила законопроект «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: