У Нацбанку розповіли, коли місія МВФ відвідає Україну

Читать на русском
У Національному банку України спростували повідомлення про початок роботи ревізорів з МВФ у Києві.

Місія Міжнародного валютного фонду, ймовірно, прибуде до Києва в другій половині вересня.

Про це повідомила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова, передає «Слово і Діло».

«Місія (МВФ – ред.), ймовірно, прибуде в другій половині вересня. Вони прибудуть на перегляд програми EFF», – сказала Рожкова.

Раніше деякі ЗМІ повідомили, що місія Фонду прибуває до Києва сьогодні, 12 вересня, проте, як випливає із заяви Рожкової, це не так. При цьому заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон перебуває в Києві з офіційним візитом 12-14 вересня.

Як відомо, МВФ схвалив чотирирічну програму кредитування економіки України EFF на 17,5 млрд дол. у березні 2015 року. В рамках цієї програми наша країна отримала від Фонду чотири кредитних транші на загальну суму 8,7 млрд дол.

За результатами третього перегляду програми EFF Міжнародний валютний фонд закликав українську владу для досягнення більш швидкого й стійкого зростання прискорити структурні реформи, починаючи з приватизації та розвитку ринку сільськогосподарських земель, і вказав на відсутність конкретних результатів у боротьбі з корупцією.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк повідомляв, що Україна до кінця року може отримати від МВФ два транші.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що технічна місія Міжнародного валютного фонду за два місяці осені побуває в Україні кілька разів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: