У «чорний список» нев'їзних в Україну потрапив ще один російський виконавець

Читать на русском
«Чорний список» російських артистів, кому заборонений в'їзд на Україну, налічує понад 140 осіб. Сьогодні стало відомо, що ще одному російському виконавцю заборонили в'їзд в країну.

Відомий російський репер Василь Вакуленко (під сценічним псевдономом Баста) став персоною нон грата в Україні.

Про це йдеться у відповіді відомства на запит видання Апостроф, передає «Слово і Діло».

«Відповідно до ст.13 Закону України Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства Службою безпеки України в інтересах забезпечення безпеки держави прийнято рішення про заборону в'їзду в Україну вказаною вами в запиті громадянину РФ строком на три роки», - йдеться в документі, підписаному спікером СБУ Оленою Гітлянська.

Відомо, що після концертів в Криму, в червні репер Баста виступив в Києві. У базу миротворця він потрапив ще в квітні 2017 року. Причина - «незаконний перетин державного кордону України» та «заперечення російської агресії».

Ефірні квоти: що обіцяли політики для захисту вітчизняного медіапродукту«Слово і Діло» зібрало обіцянки українських політиків, пов'язані із запровадженням квот або підтримкою українського медійного продукту.

В кінці травня СБУ заборонило в'їзд режисерові Микиті Михалкову, гумористу Михайлу Задорнову, акторові Олексію Паніну.

Також, в липні прикордонники не пустили в країну співачку Бьянку.

Нагадаємо, уряд встановив квоти на ТБ і радіо.

Хто з українських політиків обіцяв збільшення обсягу україномовного контенту на телебаченні - аналітики порталу з'ясували в матеріалі «Ефірні квоти. Що обіцяли політики для захисту вітчизняного медіа-продукту».

Детальніше про європейський досвід квотування на ТБ і радіо, а також про українські ініціативи - за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: