Суд скасував заборону Трампа на в'їзд мусульманських мігрантів

Читать на русском
Апеляційний суд США скасував рішення адміністрації Трампа про тимчасову заборону на в’їзд біженців із мусульманських країн.

Апеляційний суд США у Нью-Йорку 7 вересня скасував рішення адміністрації президента Дональда Трампа про тимчасову заборону на в’їзд біженців із мусульманських країн до Сполучених Штатів.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» передає «Слово і Діло».

Суд визнав нечинним відповідний указ, що стосувався мігрантів із шести переважно мусульманських країн, і визнав, що біженці, які мають «добросовісні» відносини з відповідними американськими агенціями, повинні мати можливість в'їзду до країни,

Суд також постановив, що бабусі, дідусі, племінники, дядьки, тітки, двоюрідні брати й сестри мешканців США мають бути звільнені від 90-денної заборони Трампа на прийом людей, які прибувають з Ірану, Судану, Сирії, Лівії, Сомалі та Ємену.

Міграційний указ Трампа набув чинностіТепер для отримання візи громадяни шести країн мають підтвердити, що у них є «близькі сімейні або ділові зв'язки» в США.

Нагадаємо, в червні Верховний суд США постановив, що заборона Трампа не має застосовуватися до людей із «добросовісними» відносинами з громадянами або організаціями США.

Адміністрація по-своєму трактувала постанову суду й продовжила забороняти прийом біженців, що оскаржила влада штату Гаваї. Апеляційний суд підтримав позов цього штату.

Нагадаємо, нова версія міграційного указу Трампа передбачає 90-денну заборону на в'їзд для жителів шести країн, якщо вони не мають близьких сімейних або ділових зв'язків у США. Саме в цьому варіанті указу бабусі, дідусі, племінники, дядьки, тітки, двоюрідні брати й сестри не входили до кола «близьких сімейних зв'язків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: