Суд США заборонив депортувати понад 1,4 тисячі громадян Іраку

Читать на русском
Американський окружний суддя видав попередню судову заборону, тому що іммігрантам може загрожувати переслідування в Іраку, оскільки вони вважаються етнічними та релігійними меншинами.

Понад 1,4 тисячі громадян Іраку, яких уряд США мав намір вислати з країни, Федеральний суд у Мічигані заборонив депортувати.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Американський окружний суддя Марк Голдсміт видав попередню судову заборону на прохання адвокатів Американського союзу громадянських свобод, які стверджують, що іммігрантам може загрожувати переслідування в Іраку, оскільки вони вважаються етнічними та релігійними меншинами.

Голдсміт зазначив, що судова заборона дає затриманим час для оскарження питання їхньої депортації у федеральних судах.

Названо рейтинг кращих країн для іммігрантівЗгідно з даними щорічного дослідження U.S. News & World Report Швеція є найкращою країною для іммігрантів.

У рішенні Голдсміта йдеться про те, що додатковий час гарантує, що «ті, хто може зазнати серйозної шкоди чи навіть смерті (в Іраку – ред.), не будуть депортовані з цієї країни без надання можливості бути вислуханим судом».

Рішення фактично означає, що жоден громадянин Іраку не може бути депортований зі Сполучених Штатів протягом декількох місяців.

У США щодо 1,4 тисячі іракських громадян видані накази про депортацію, 199 із них були затримані в червні в рамках загальнонаціональних заходів імміграційних органів.

Нагадаємо, в червні Верховний суд США частково скасував блокування указів президента Дональда Трампа про заборону в'їзду до країни громадянам з шести переважно мусульманських країн. Трамп назвав це очевидною перемогою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: