Уряд затвердив стратегію боротьби з контрабандою сигарет

Читать на русском
Кабінет Міністрів затвердив стратегію в сфері протидії незаконному виробництву та обігу тютюнових виробів на період до 2021 року.

Кабінет Міністрів затвердив стратегію в сфері протидії незаконному виробництву та обігу тютюнових виробів на період до 2021 року.

Відповідне розпорядження прийнято на засіданні уряду в середу 23 серпня, пише «Слово і Діло», посилаючись на «Українські Новини».

Повідомляється, що серед напрямків реалізації стратегії - введення кримінальної відповідальності за незаконне переміщення тютюнових виробів через кордон і посилення відповідальності за правопорушення у сфері незаконного виробництва та обігу тютюнових виробів і недопущення попадання нелегально вироблених та ввезених тютюнових виробів в місця торгівлі.

Відмова від держрегулювання цін на сигарети: чи відбудеться подорожчання?Директор Агентства моделювання ситуацій проаналізував намір уряду скасувати мінімальні ціни на сигарети.

Стратегією передбачено впровадження спільної з Європейським Союзом та іншими державами системи відстеження переміщення тютюнових виробів, при чому створення такої системи не може бути делеговане виробникам або пов'язаним з ними організаціям.

Також передбачається посилення співпраці з митними та прикордонними органами іноземних держав у сфері боротьби з незаконним переміщенням тютюнових виробів через кордон.

Відповідальними за координацію організаційних заходів щодо реалізації стратегії є Державна фіскальна служба і Міністерство охорони здоров'я, які будуть щорічно до 1 квітня звітувати перед Кабміном.

Щороку аналізуватимуть такі показники, як кількість курців за даними Держстату, кількість оштрафованих за незаконну торгівлю фізосіб і юросіб, кількість вилучених, конфіскованих, знищених незаконно виготовлених, ввезених або при спробі вивезення тютюнових виробів, кількість вилучених незаконно виготовлених, одержаних, фальсифікованих акцизних марок та інші показники.

Очікується, що реалізація стратегії дозволить скоротити обсяги нелегального виробництва та обігу тютюнових виробів в Україні, також очікують скорочення споживання тютюнових виробів взагалі; терміни реалізації стратегії - до 2021 року.

Раніше повідомлялося, в Миколаївській області затримали партію контрабандних сигарет.

А 21 липня в Одеському порту виявили контрабандні сигарети на 27 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: