Ціна на газ: Коболєв повідомив про результати переговорів з «Газпромом»

Читать на русском
Судові процеси між РФ і Україною тривають. У «Нафтогазі» вже повідомили, як пройшли чергові переговори з російським монополістом в питанні ціни на газ.

Глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв повідомив про завершення чергового раунду переговорів з «Газпромом».

Про це він заявив в ефірі «5 каналу» в п'ятницю ввечері, передає «Слово і Діло».

«На вимогу трибуналу ми провели переговори з «Газпромом» за контрактом на купівлю-продаж газу. Вони недавно завершилися, і за їх результатами ми йдемо в суд для отримання остаточного рішення за новою формулою і деякими іншими аспектами подальшої роботи з цією компанією», - заявив Коболєв.

Глава правління додав, що прогресу досягти не вдалося.

Стокгольмський арбітраж: що вирішив суд за газовим контрактом і чому Україні рано радітиЧлен Наглядової ради Інституту енергетичних стратегій пояснив, що означає проміжне рішення стокгольмського арбітражу за першим позовом «Нафтогазу» та «Газпрому» і чи справді це перемога України.

«Я не можу говорити багато деталей, оскільки це були закриті переговори. Я б сказав акуратно: ми не досягли того прогресу, на який розраховував трибунал», - уточнив Андрій Коболєв.

Нагадаємо, судовий процес почався в 2014 році. «Газпром» має намір отримати від української держкомпанії 47,1 млрд доларів. Частина коштів пов'язана з недоплатами і недобором газу через недотримання «Нафтогазом» принципу «бери або плати».

Своєю чергою, в червні Україна стягнула перші суми з «Газпрому».

Також Коболєв заявив, що вимоги «Газпрому» за умовами «бери або плати» повністю скасовані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: