Путін хоче мати змогу використовувати ППО на кордоні Білорусі з ЄС та Україною

Читать на русском
Путін вніс до Держдуми проект закону, який дозволить використовувати ППО на кордонах Білорусі з ЄС та Україною.

Президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми проект закону, який дозволить використовувати ППО на кордонах Білорусі з ЄС та Україною.

Про це повідомляється на сайті Держдуми, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, Путін просить Держдуму ратифікувати протокол «про внесення змін і доповнень до Угоди між Україною та Російською Федерацією і Республікою Білорусь про спільну охорону зовнішнього кордону Союзної держави в повітряному просторі і створення Єдиної регіональної системи протиповітряної оборони Російської Федерації і Республіки Білорусь від 3 лютого 2009 р».

Протокол був підписаний 2 листопада 2016 року в місті Мінську.

«Його положеннями уточнюється понятійний апарат Угоди, а також вносяться зміни, що стосуються організаційно-штатної структури Збройних Сил Російської Федерації і порядку застосування зброї і бойової техніки черговими з протиповітряної оборони при спільному виконанні завдань бойового чергування», - йдеться на сайті.

Раніше у США назвали візит Путіна до окупованого регіону Грузії на територію Абхазії «невідповідним кроком і несумісним із принципами, що лежать в основі Женевських міжнародних конвенцій, учасником яких є Росія».

Також президент США Дональд Трамп подякував Путіну за вислання 700 американських дипломатів з Росії, оскільки Білий дім намагається скоротити витрати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: