Стало відомо, хто і як контролюватиме якість столичних доріг та виділені на них кошти

Читать на русском
Якість нових столичних доріг та ефективність використання коштів на ремонт моніторитимуть незалежні міжнародні експерти.

Київ долучився до співпраці з міжнародною ініціативою CoST: відтепер незалежні міжнародні експерти моніторитимуть якість нових доріг та ефективність використання коштів на ремонт.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після підписання меморандуму про взаєморозуміння між Національним секретаріатом Ініціативи CoST, КМДА та «Київавтодором», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт КМДА.

«Зараз у Києві тривають інтенсивні дорожні роботи. Я дуже радий, що ми сьогодні підписали меморандум із міжнародною незалежною організацією, яка зможе перевірити співвідношення між вкладеними грошима та якістю робіт на тих дорогах, які капітально ремонтуються в Києві, – сказав мер. – Тож відтепер відповідність якості шляхів вартості дорожніх робіт буде моніторити міжнародна ініціатива CoST, і, що важливо, інформуватиме про це громадськість».

Підписання меморандуму поєднали з інспекцію Кільцевої дороги, на якій зараз триває капітальний ремонт. Роботи планують завершити в жовтні.

«Підрядник дає гарантію 5 років. Я новою дорогою задоволений. Можу сказати, що і якість, і швидкість робіт відповідають запитам киян. У нас є певні перепони – частина дороги перебуває на балансі міста, а частина – на балансі Київської області, але я впевнений, що це не завадить нам, і ми домовимося та зробимо всю Кільцеву дорогу», – наголосив Кличко.

Директорка Національного секретаріату CoST Наталія Форсюк розповіла, що їхня організація досліджує проекти на всіх стадіях і моніторить ефективність проекту: проектну документацію, тендерну документацію, роботу підрядника та технічний нагляд, а потім аналізує й дає свої висновки та рекомендації.

«Я вдячна і меру Києва, і керівнику «Київавтодору», що вони проявили таку ініціативу. До цього ми працювали з «Укравтодором» і досліджували їхні проекти, які виконуються за бюджетні кошти та за кошти міжнародних фінансових організацій, таких як Світовий банк, ЄБРР та інших. Усі результати ми оприлюднювали в своїх звітах. Висновки були різними. Сподіваємося, що управління проектами в Києві буде дещо ефективнішим на практиці. А також сподіваємося, що співпраця з Києвом буде досить плідною», – зазначила Форсюк.

Нагадаємо, заплановане до 1 вересня Кличком введення в експлуатацію оновленого шляхопроводу на проспекті Науки в Києві відкладається на невизначений термін.

Також повідомлялося, що Кличко відремонтував вулицю Васильківську з місячним запізненням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: