В уряді розповіли про Національну транспортну стратегію-2030

Читать на русском
Міністерство інфраструктури України разом з європейськими експертами розробили проект Національної транспортної стратегії-2030.

Міністерство інфраструктури України разом з європейськими експертами розробили проект Національної транспортної стратегії-2030.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Ми провели регіональні обговорення в Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові та Полтаві й визначили пріоритетні інфраструктурні проекти», – написав він.

Так, в Одесі планують реалізувати три проекти: побудувати нову злітно-посадкову смугу (цей проект оцінюється у 150 млн дол.), окружну одеську трасу (вартість – 100 млн дол.) та бетонну дорогу Одеса–Миколаїв (150 млн дол.).

«У Львові – створення європейської колії зі Львова, вантажний термінал із вузької на широку колію та пасажирське сполучення Львів–Варшава. Також обговорювався проект північної об’їзної дороги, це складова проекту Гданськ–Одеса», – повідомив Довгань.

«У Харківській області визначено такі пріоритетні інфраструктурні проекти: будівництво метро в Харкові (вартість – близько 370 мільйонів доларів), яке може бути профінансоване за рахунок кредитів ЄБРР та ЄІБ; запровадження електронного квитка в Харківській області; планується також завершення будівництва в аеропорту Харкова», – додав Довгань.

Він зазначив, що отримане фінансування на новий Кременчуцький міст, але його проект ще допрацьовується. Початок будівництва запланований на 14 вересня.

«Вже готове ТЕО (техніко-економічне обґрунтування – ред.) на Миколаївський міст, чекаємо на відповідь від японського кредитного агентства JICA. Ще цього року нам потрібно розібратися з мостом-довгобудом у Запоріжжі», – сказав заступник міністра.

«Також ми оновили ТЕО щодо Подільсько-Воскресенського переходу, виділили на нього 1,2 мільярда гривень, розморозили його будівництво», – уточнив Довгань.

Він зазначив, що для відновлення сполучення Дніпром «вперше часи незалежності» виділені кошти на ремонт шлюзів.

«Останнього разу туди ступала нога інженера в 1988 році. Це критична ситуація з точки зору екологічної безпеки, це вже не просто питання водного сполучення», – додав чиновник.

Раніше перем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував початок робіт з оновлення дороги Львів-Миколаїв.

Також повідомлялося, що «Укрзалізниця» придбає термінали Bloomberg і Reuters, що дозволить торгувати валютою та акціями на фінансовому ринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: