Омелян розповів, скільки прослужать нові українські дороги

Читать на русском
Стан і якість автодоріг України вже протягом багатьох років залишається на вкрай низькому рівні, а деякі ділянки небезпечні для проїзду. Проте в Мінінфраструктури обіцяють гарантію якості вже в цьому році.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що в країні впроваджують незалежну систему моніторингу якості дорожнього покриття FIDIC і всі дороги, які будують в Україні в нинішньому році мають п'ятирічну гарантію.

Про це міністр заявив в інтерв'ю телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Кожна дорога, яка будується в цьому році, має 5-річну гарантію, ми переходимо вже до 10-річної гарантії, ми вводимо незалежну систему моніторингу якості», - констатував Омелян.

За його словами, в цьому році проведуть капітальний ремонт двох або трьох тисяч кілометрів доріг з 5-10-річною гарантією.   «Це менше 2% від всієї мережі. Але ми це повинні зробити. Саме тому я неодноразово звертався до уряду та продовжую це робити. Навіть Дорожнього фонду в наступному році, запланованого на 30 мільярдів гривень, недостатньо. Нам треба 50, а краще 100 мільярдів гривень для того, щоб повноцінно дати країні результат», - говорить він.

Місцеві легенди України: траса Одеса-РеніІсторія ремонту траси Одеса-Рені та обіцянок політиків з цього приводу в циклі матеріалів «Місцеві легенди України».
  Омелян уточнив, що на дороги планували витратити 30-35 мільярдів гривень, але зараз є трохи більше 16 мільярдів гривень.   Нагадаємо, міністр анонсував будівництво платних доріг в Україні до 2019 року.

Раніше, «Укравтодор» повідомив про створення чорного списку компаній, які неякісно роблять дороги.

Хто з політиків обіцяв зайнятися ремонтом однією з найгірших доріг України - «Слово і Діло» з'ясувало в матеріалі «Місцеві легенди України. Траса Одеса-Рені».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: