Мінекономрозвитку розробило законопроект про концесію

Читать на русском
Перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, представив новий проект закону про концесію.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі презентувало новий законопроект «Про концесію», розроблений міністерством разом з Європейським банком реконструкції та розвитку та міжнародними консультантами.

Про це повідомляє УНІАН, передає «Слово і Діло».

Мінекономіки склало список для ліквідації та приватизації підприємствМіністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) оприлюднило перелік об'єктів державної власності, що підлягають приватизації в 2017-2020 роках, в який потрапили великі державні банки.

Згідно з презентацією законопроекту, термін концесії може становити від 3 до 50 років. Ініціаторами концесії можуть виступати органи державної влади, що здійснюють управління об'єктами держвласності, органи місцевого самоврядування або юрособи приватного права (резиденти та/або нерезиденти).

Виконавець концесії (концесіонер) вибирається на концесійному конкурсі, який проходить у чотири етапи: попередній відбір претендентів; подача конкурсних пропозицій учасниками; оцінка конкурсних пропозицій та вибір переможця; переговори з переможцем.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів зобов'язаний здійснити прозору приватизацію державних підприємствСказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Контроль за здійсненням концесії можуть виконувати концесієдавець, Мінекономрозвитку, інші держоргани та органи місцевого самоврядування.

За словами першого віце-прем'єра Степана Кубіва, Україні для модернізації застарілої інфраструктури необхідно понад 35 мільярдів доларів, і одним з дієвих механізмів розвитку інфраструктури є державно-приватне партнерство.

Нагадаємо, раніше була названа сума, необхідна для модернізації інфраструктури.

Як відомо, в лютому морпорт Чорноморська передав термінал №5 у концесію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: