Рада декомунізувала місцеві держадміністрації

Читать на русском
Сьогодні, 21 лютого, Верховна Рада ухвалила закон про декомунізацію місцевих держадміністрацій. За зміни проголосували 235 депутатів.

Сьогодні, 21 лютого, Верховна Рада ухвалила закон про декомунізацію місцевих держадміністрацій.

За зміни до деяких законів щодо врегулювання питань перейменування місцевих держадміністрацій проголосували 235 депутатів, пише Liga.net, повідомляє «Слово і Діло».

Закон про місцеві держадміністрації доповнюється положенням про те, що назви таких адміністрацій співпадають з назвами адміністративно-територіальних одиниць. Якщо змінюється назва територіальної одиниці, має змінюватися і назва місцевої держадміністрації.

Закон про Кабінет міністрів доповнюється положенням про те, що уряд ухвалює рішення про зміну назви місцевих держадміністрацій у зв'язку зі зміною назв адміністративно-територіальних одиниць.

Комунізм чи націоналізм: яка ідеологія найбільше дошкуляє українцям?Соціологи визначили, що більшість населення України не підтримує зміну радянських топонімів, але заборону комуністичної ідеології підтримують 48 відсотків опитаних.

Раніше, згідно із законом про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки, були змінені назви понад 20 адміністративно-територіальних одиниць.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко заявляв, що завершення декомунізації – питання національної безпеки.

Зазначимо, в центрі Києва декомунізують пам'ятник, що стоїть біля станції метрополітену на Арсенальній площі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: